Index Vakbarát Hírportál

A Magyar Autóklub szerint tarthatatlanok az M1-es körüli állapotok

2018. március 29., csütörtök 15:30

Soron kívül tárgyalta a Magyar Autóklub Országos Elnöksége az M1 autópálya burkolatával kapcsolatos problémákat, írja közleményében a szervezet. 

Az autópálya burkolatának minősége katasztrofális, erről forgattunk videót is:

A kormányzat leghamarabb csak 2021-ben fog komolyabb összegeket az út javítására, bővítésére fordítani. Az autóklub szerint „nem vitatható, hogy a burkolatjavítási munkák elkerülhetetlenek és nem halaszthatóak”. 

A MAK feltétlenül szükségesnek tartja: többlet kivitelezői kapacitás bevonását, a rendszeres, több műszakban történő folyamatos munkavégzés megszervezését, beleértve az éjszakai és hétvégi műszak alkalmazását, a kamionforgalom ésszerű korlátozását, a forgalomszervezés és -terelés felülvizsgálatát, ésszerűsítését, a lezárások, sebességkorlátozások szükségességének folyamatos ellenőrzését és munkavégzés hiányában azok azonnali feloldását.

Mivel jelenleg gyakorlatilag egy sávban halad a forgalom sok helyen a kátyúzási és útjavítási munkák miatt, jelentősek a torlódások. A MAK szerint meg kellene nézni "a leállósáv igénybevételi lehetőségének vizsgálatát, a rendőrség és a közútkezelők személyes jelenlétének növelését."

Rovatok