Index Vakbarát Hírportál

Két reptéri busz ütközött Budapesten

2018. április 1., vasárnap 10:22

A Hír TV információi szerint két reptéri busz ütközött vasárnap délelőtt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. A tévé úgy tudta, hogy tízen könnyebben megsérültek, de a rendőrség lezárta a nyomozást, és a legutóbbi közleményük szerint a balesetben összesen 9 személy sérült meg, közülük 1 fő súlyos, 8 fő könnyű sérülést szenvedett.

Hardy Mihály szerint a sérültek főként román állampolgárságúak voltak, akik közül egyikük nyaki-, illetve gerincsérülést szenvedett.

A Hír TV Facebook-posztja szerint mindkét busz az állami tulajdonú Malév GH járműve volt. Egy olvasónk úgy tudja, hogy egymás mögött ment a két busz, majd amikor az első hirtelen lefékezett, a második belerohant. A buszok a Bukarestből érkező Wizzair-járatról vitték az utasokat a reptér épületébe a 2B terminálnál.

Kilenc embert kellett kórházba vinni, mindannyian felnőttek, különböző nemzetiségűek; életveszélyes sérült és gyerek nem volt a sérültek között, írja az MTI.

A sérülteknek jellemzően zúzódásaik vannak, de több embernél felmerült a csonttörés lehetősége. Sérülésük súlyosságát a kórházi röntgenvizsgálatokkal állapítják majd meg. Két fővárosi traumatológiai osztályra, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, valamint a Merényi Gusztáv kórházba vitték őket.

Rovatok