Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó leérdektelenezte a luxemburgi kollégáját, Orbánt Izraelbe hívják

2018. április 9., hétfő 15:28

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Welt című német napilap szerint azt mondta, hogy az Európai Uniónak határozottan cselekednie kell a Fidesz nagy aranyú választási győzelme után, semlegesítenie kell az uniós értékeken mutatkozó "kóros elváltozást".

A luxemburgi külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy különösen a magyar választások után "Németországnak és Franciaországnak, illetve minden, nem közönyös tagországnak az európai egyezmények alapján gyorsan és határozottan semlegesítenie kell ezt az értéktumort".

Bár a Die Welt csak a luxemburgi minisztert idézte, Szijjártót viszont nem, ezért a magyar miniszter az MTI-nek fontosnak tartotta elmondani, hogy szerinte érdektelen, hogy mit mond a luxemburgi kollégája. Azt mondta, Asselborn luxemburgi külügyminiszter nem szerepel a magyar választói névjegyzékben, ezért "érdektelen, hogy mit mond". 

Az MTI szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek az újraválasztásához, és Netanjahu már a közeljövőben megtartandó izraeli látogatásra invitálta a magyar kormányfőt.

Rovatok