Index Vakbarát Hírportál

Gulyás Gergely átveheti Lázár egyik látványos szerepét

2018. április 24., kedd 11:34

Gulyás Gergely vezetheti a jövőben a kormányinfókat Lázár János helyett, értesült az Atv.hu. Ez alapján a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője kormányzati posztot kaphat.

Keveset tudni eddig az alakuló új kormányról. Orbán Viktor az elmúlt napokban és talán most is konzultál az új minisztereivel, munkatársaival; ő maga azt mondta, pénteken, hogy a hétvégén fontos beszélgetéseket folytat erről.

Az eddigi nyilatkozatok alapján a következőket tudhatjuk Orbán Viktor negyedik kormányáról, amely csak azután alakul meg persze, hogy a parlament Orbánt miniszterelnökké választotta.

Új kormányzás következik, új struktúrában. Orbán a kormányzás „agytrösztjének” nevezett Miniszterelnökségben biztosan változást tervez.

Az Atv.hu most egy újabb változásról jutott információhoz. Eszerint Gulyás Gergely lesz a kormánykommunikáció arca, „ő állhat majd a mikrofon mögött a megújult kormányinfókon, ezzel új szín, új hang jelenik majd meg". Lázár a pénteki interjújában utalt arra, hogy a kormányinfó intézménye megmarad, ám nem ő fogja vezetni. A távozó miniszter azt üzente utódjának: „Én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!”

Gulyás (akit kerestünk a hírrel kapcsolatban, de még nem reagált) jelenleg a Fidesz frakcióvezetője. Ha a kormányinfót ő fogja vezetni, ez azt jelenti, hogy kormányzati posztot kaphat. Hiszen egy párt frakcióvezetője nem a kormány tagja. A kormányinfót eddig a Miniszterelnökség minisztere vezette, az eddigi pletykák szerint azonban Gulyás igazságügyi miniszter lehet. Hogy milyen posztot kap Gulyás, jelenleg csak Orbán Viktor tudhatja biztosan.

(Borítókép: Németh Sz. Péter / Index)

Rovatok