Index Vakbarát Hírportál

Szétrepedt a MÁV szerelvényének padlója, a sínek mellett sétáltak az utasok

2018. május 1., kedd 12:23 | aznap frissítve

Felszakadt egy Budapest és Győr között közlekedő vonat egyik szerelvényének padlója, ezért kedd délután negyed 2-ig csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok Tatabánya és Szárliget között. Az ideiglenes korlátozás miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon utazóknak egyes vonatoknál 10-15 perccel hosszabb menetidővel kellett számolniuk. 

Egy olvasónk képeket is küldött az esetről, amin az látszik, hogy az utasok a síneken gyalogolnak a következő megálló irányába. Rákérdeztünk a MÁV-nál, hogy pontosan mi történt. Azt írták, a FLIRT motorvonat padlólemezén körülbelül 10 centiméter nagyságú lyuk és egy hosszabb repedés keletkezett, amit valószínűleg egy felcsapódó sínrögzítő heveder okozott.

"A vizsgálat jelenlegi állása szerint nem zárható ki a szándékos rongálás, mivel a biztonságosan rögzített heveder magától nem mozdulhatott el. A szakemberek még vizsgálják az eset részletes körülményeit, és a rendőrség is eljárást indított az ügyben. Személyi sérülés nem történt, az utasok nem voltak veszélyben. A vonaton tartózkodókat a fedélzeti hangos utastájékoztató berendezésen keresztül értesítették, hogy saját felelősségükre elhagyhatják a szerelvényt, majd a jegyvizsgáló a helyszíntől megközelítőleg 200 méterre található peronhoz kísérte az utasokat. A vasúttársaság egy Railjet és egy személyvonat segítségével gondoskodott a továbbutazásról, erről az akkor már a peronon várakozókat tájékoztatták" - írták. 

Egy olvasónk képeket is küldött az esetről, amin az látszik, hogy az utasok a sínek mellett gyalogolnak a következő megálló irányába.

A kialakult helyzet miatt az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság. 

Rovatok