Index Vakbarát Hírportál

Vajon ön tud úgy angolul, mint a most érettségizők?

2018. május 10., csütörtök 07:34 | aznap frissítve

Angol nyelvből tesznek ma emelt és középszinten írásbeli érettségit a diákok országszerte. A mostani érettségi rendszerben egy élő idegen nyelvből vagy latinból mindenkinek kötelező vizsgáznia.

Ma már az idegen nyelvi tudást sem tesztkérdésekkel ellenőrzik. A diákok mindig kapnak egy szöveget, és ehhez kapcsolódnak a kérdések. Eleve a feladatot is már angolul fogalmazza meg a feladatlap.

Nézze meg, hogy ön mennyire tud angolul. Itt van két feladat a tavaly őszi középszintű angol érettségi vizsgából. 

Az egyikben egy tűzoltóval készült interjú kérdéseit kell kitalálni.

A másik feladat hasonlít leginkább egy teszthez. Itt a hiányzó szavakat kell beilleszteni  a szövegbe , és négy választási lehetőség van.

A feladatok megoldásait itt találja

Középszinten az angol írásbeli vizsga ideje 3 óra. Ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perces. A második rész a nyelvhelyességi feladatsor megoldása, amire 30 percet kapnak a diákok. Ezután szünet következik, majd a hallott szöveg értése részre 30 percet, végül az íráskészségi feladatsorra 60 percet kapnak a vizsgázók. Emelt szinten az írásbeli vizsga 4 órás. A vizsga itt is a fenti összetevőkből áll, de a feladatok nehezebbek és több idő van rájuk. A diákok csak annál a vizsgarésznél használhatják a szótárt, amikor szöveget kell írniuk.  

Rovatok