Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor valamikor Kolumbiába utazik

2018. május 11., péntek 12:15

Magyarország sokat tanulhat abból, ahogyan megpróbálják a kolumbiai gazdaságot a világ egyik versenyképesebbikévé tenni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután megbeszélést folytatott Juan Manuel Santos kolumbiai elnökkel, írja az MTI. Orbán szerint Kolumbiának nagyratörő tervei vannak a jövőre nézve, ahogyan a magyarok is nagy terveket tűztek ki maguk elé.

A Nobel-békedíjas kolumbiai államfőt igazi hősnek nevezte Orbán Viktor és azt mondta, ritkán látogat Magyarországra ilyen izgalmas vezető. Orbán szerint Kolumbia

számos olyan dolgot csinál, amit mi, magyarok is megtanulhatunk, lemásolhatunk, átalakítva, de felhasználhatunk.

Orbán megjegyezte, hogy mindkét ország újranyitotta nagykövetségét a másik államban.

Én sem kezdhettem volna jobban a munkámat újonnan megválasztott miniszterelnökként, mint éppen a mai vendégünkkel

. mondta Orbán.

Juan Manuel Santos nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az első államfő lehet, aki meglátogatja az újraválasztott magyar miniszterelnököt. A dél-amerikai ország elnöke gratulált ahhoz, hogy Magyarország kiemelkedik Európában a jó gazdasági mutatóival, a magas növekedési rátájával és a felgyorsult fejlődésével, írja az MTI. Szerinte Orbán Viktor olyan politikát képvisel, amely nagyon hasonlít a versenyképesség érdekében folytatott kolumbiai politikához.

A kolumbiai elnök végül meghívta országába Orbán Viktort, amit a miniszterelnök elfogadott.

Rovatok