Index Vakbarát Hírportál

Nagy napja volt Körtének, a drogkereső kutyának

2018. május 12., szombat 09:38

Körte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda drogkereső kutyája nagyot ment szerdán: előbb egy szentendrei házkutatás során talált 130 gramm kokaint és 1 kilogramm marihuánát, majd amikor pihenés gyanánt kivitték megfuttatni, a szomszédos üres telken elásva még 124 gramm kokainba botlott bele – írja honlapján a rendőrség.

A nyomozók szerda este a XIV. kerületben elfogtak két török állampolgárt, a 44 éves P. Ercant és a 74 éves U. Mustafát. A gyanú szerint előbbi szervezte a drogkereskedelmet, utóbbi pedig futárként Hollandiából szállította hozzá az árut. A rendőrök épp akkor ütöttek rajtuk, amikor a két férfi szerelte szét a csempészautót, az alvázában találtak is 1118,5 gramm kokaint.

A gyanú szerint a két töröknek segített a 46 éves A. Ferenc is, őt ugyanekkor fogták el a szentendrei házában. Itt lépett akcióba Körte, aki a fent említett mennyiségen túl még a férfi barátnőjének zsebében is talált némi kábítószert. Ezután vitte ki a gazdája egy kis lazító futkározásra, és találta meg a maradék drogot is, amelyet valószínűleg szintén A. Ferenc ásott el a szomszédos telken.

A nyomozók a három férfit drogkereskedelem miatt vették őrizetbe, a szabadlábon védekező nő ellen kábítószer birtoklása miatt nyomoznak.

Nem volt jó hete a dílereknek. A két helyszínen zajló összehangolt rajtaütéstől függetlenül a III. kerületben is elfogtak egy férfit, aki a házában árult drogot. A házkutatáskor marihuánát, hasisgyantát, kábítószergyanús növényi magot és tablettát is találtak a 29 éves K. Csabánál.

Rovatok