Index Vakbarát Hírportál

Használt tű szúrt meg egy látogatót a székesfehérvári kórházban

2018. május 14., hétfő 09:48 | aznap frissítve

Feljelentést tett a rendőrségen egy nő, miután használt injekciós tű szúrta meg a székesfehérvári Szent György kórházban, írja a 24.hu.

A lapnak a nő elmondta, hogy édesapját vitte szemműtétre a kórházba, amikor a sürgősségi osztály folyosóján állva a lábszárában egy csípő érzésre lett figyelmes. Azt hitte, hogy megcsípte valami, de aztán észrevette, hogy egy mentőtiszt sétált el mellette egy veszélyes hulladékot tartalmazó zsákkal, amiből több használt tű lógott ki, az szúrta meg a lábát.

A nő azonnal Hepatitis-B oltást kapott, és fél éven keresztül kontrollra kell járnia. Mint mondja, rendesen ellátták, de nem nyugodott meg attól, hogy a kórházban arról győzködték, nem lesz semmi probléma, a kórházban dolgozókkal sűrűn előfordul ilyesmi. Ugyanis, ha orvosokat, nővéreket megszúr egy használt tű, a legtöbb esetben tudják, hogy milyen betegséggel küzdő betegben volt előzőleg, az ő esetében erre viszont semmi esély. A nő azt is nehezményezi, hogy a mentőtiszt nem kért tőle bocsánatot.

A 24.hu szerint az teljesen normális, hogy kórházi folyosón vigyék el a veszélyes hulladékot tartalmazó zsákokat a gyűjtőhelyig, az injekciós tűk tárolásával lehetett a probléma, illetve azzal, hogy a zsák nem volt megfelelő vastagságú. A lap kereste az ügyben a kórházat, de idáig nem válaszoltak kérdéseikre.

A nő lányának tumblr posztja szerint az eset május 8-án történt, és így nézett ki a zsák:

Mint írja,

bizony, ez a használt tű szúrta meg édesanyám lábát. Nem méhecske, nem darázs, nem bögöly, nem elefánt, nem Soros György, nem a pápa, de még csak nem is maga az atyaúristen. Édesanyám most aggódhat, hogy elkapott-e olyan betegséget, ami alapvetően messzire elkerülte volna.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Használt tű szúrt meg egy látogatót a székesfehérvári kórházban

Egy veszélyes hulladékot tartalmazó zsákból lógott ki. A nő feljelentést tett a rendőrségen.

1003 · May 14, 2018 09:48am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok