Index Vakbarát Hírportál

Leitatta az apját, hogy fojtsa meg három éves unokáját

2018. május 14., hétfő 10:54 | aznap frissítve

A komáromi főügyészség vádat emelt egy tatai asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg az unokáját.

A nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. A nő apja egy rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de beszámítható állapotban van - erről a nő valószínűleg nem tudott. A nő tavaly augusztusban találkozóra hívta az apját, ahová babakocsival magával vitte kisebbik lányát, majd sétálni indultak.

Útközben az anya sört, konyakot és bort vett abból a célból, hogy leitassa az apját. A férfi egy óra alatt ittas lett, a nő pedig azt mondta neki, hogy a kislány nem az ő lánya, ezért meg kell ölnie. Felszólította az apját, hogy fojtsa meg a kislányt. Egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony azt figyelte, hogy jön-e valaki, az apja pedig a kislány nyakát szorongatni kezdte, de amikor látta, hogy kékül az arca, abbahagyta. 

Az anya az apját hazaküldte, ő pedig hívta a mentőket. A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nő ellen felbujtóként, 14. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, az apja ellen védekezésre képtelen személy sérelemére elkövetett könnyű testi sértés miatt emeltek vádat. Az anya 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, az apja három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Rovatok