Index Vakbarát Hírportál

A Jobbiknak nincs pénze indulni a budapesti időközi választáson

2018. május 16., szerda 17:13 | aznap frissítve

A Jobbik nem indít saját jelölteket a Budapest V. és VIII. kerületi időközi önkormányzati választásokon - közölte a párt. Indoklásként azt írták, a legerősebb ellenzéki pártnak jelenlegi pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy minden időközi választáson elinduljon, még abban az esetben sem, ha van jelöltje.

A Jobbik múlt szombaton tartotta tisztújító ülését, ahol Sneider Tamást választották meg pártelnöknek, már akkor, és azóta egy Toroczkai-interjúban is felmerült a pártszakadás lehetősége. 

A VIII. kerületben Kocsis Máté parlamentbe kerülése miatt tartanak időközi polgármesterválasztást július 8-án, ahol egy független jelölt, Győri Péter, a Menhely Alapítvány alapítója és elnöke mögé sorakozik fel a teljes baloldali ellenzék. A Fidesz Sára Botondot, az önkormányzat alpolgármesterét indítja, Kocsis szerint ő lenne a méltó utódja.

Az V. kerületben azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert Böröcz László alpolgármester – aki amúgy a Fidelitas elnöke – parlamenti képviselő lesz, ezért le kell mondania az egyéni önkormányzati képviselői posztjáról. Az ellenzék valószínűleg Szabadai Viktort, a Liberálisok választmányi elnökét indítja majd, legalábbis erről zajlanak tárgyalások.

Rovatok