Index Vakbarát Hírportál

Tarlós: Ilyet még Kádár János sem tűrt meg

2018. május 18., péntek 08:55

Tarlós István főpolgármester a Magyar Időknek adott interjúban költői túlzásnak nevezi az ellenzék optimizmusát a jövő év őszi önkormányzati választás kapcsán. A legérdekesebb mondatokat idézzük.

Úgy tudom, a főpolgármestert 2019-ben is közvetlenül fogják választani, és az új kormány összetétele is kedvező változásokat mutat a főváros szempontjából.

(A Miniszterelnökség élére jelölt) Gulyás Gergellyel régóta jó a munkakapcsolata a főváros vezetésének.

Nem akarok Lázár Jánosról semmi rosszat mondani, ő most kikerült a döntéshozó gépezetből, nehezebben is tudna védekezni a vele kapcsolatos kijelentések ellen.

Az ellenzék egy meghatározó része a legenyhébben szólva is furcsán viselkedik. (...) Azt sem egészen tudom értelmezni, amibe utolsó szalmaszálként belekapaszkodtak a fehér holló ritkaságú hódmezővásárhelyi események kapcsán, hogy generálisan valamiféle teljes ellenzéki összefogás lenne.

Nem állítom, hogy a Fidesz mindenhol jól áll, de a „kétharmadunk van Budapesten” ellenzéki kijelentés átmentése az önkormányzati választásokra enyhén szólva eufemisztikus.

Egyes ellenzéki szereplők például a kereszténységgel, a keresztény egyházakkal kapcsolatban olyan útszéli hangnemben nyilvánulnak meg, amire csak az 50-es években, a Rákosi-rendszerben volt példa. Ilyet még Kádár János sem tűrt meg.

Aligha vitatható, hogy Budapest hazai és nemzetközi megítélése jóval előrébb tart, mint nyolc évvel ezelőtt.

Rovatok