Index Vakbarát Hírportál

Thank you, Dad! Orbán ismét az óvodában

2018. május 24., csütörtök 18:20

Egy Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videó és képek tanúsága szerint a miniszterelnök ismét ellátogatott abba az óvodába, ahol korábban a kampány idején járt, és akkor ezzel – mint később kiderült –, megsértette a a választási eljárásól szóló, és a köznevelési törvényt.

A miniszterelnök labdákat és mini football-kapukat adott most a gyerekeknek, megköszönte az óvodának a korrektséget, valamint elnézést kért, hogy „világhírűvé tette” az intézményt.

Dad község óvodájának március végén azzal sikerült az országos médiába bekerülni, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért a választási kampányban két helyi rendezvényen is gyerekek körében kampányolt azok szüleinek hozzájárulása nélkül, és az ezekről készült videókat a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta.

Orbán Viktor az NVB által kiszabott 345 ezer forint összegű bírságot április 16-ai értéknappal rendben befizette, de nem állta meg később, hogy Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét kamera előtt „tréfásan” a szőnyeg szélére állítsa a büntetés miatt.

A fenti Facebook-poszt címének (Köszönöm, Dad // Thank you, Dad!) különös bájt ad, hogy angolra is lefordították, ami így annyit tesz, hogy „Köszönöm, Papa!”. 

A község nevének amúgy természetesen semmi köze a Papához, jelentését a Földrajzi nevek és kifejezések etimológiai szótára így magyarázza: „Talán puszta személynévbõl keletkezett magyar névadással: Taddeus, Taden, Tádé, Tad, Dad.” 

Nyitókép: Szecsődi Balázs / Orbán Viktor/Facebook

 

Rovatok