Index Vakbarát Hírportál

Parkolódíjat szedne egy 180 fős falu önkormányzata

2018. május 28., hétfő 10:56 | aznap frissítve

Péntek délutántól vasárnap estig fürtökben lógnak a parkoló autók az utcákon a szlovák határnál lévő, alig 180 lakosú Kékedben, ezért az önkormányzat közterülethasználati díjat fizettetne a lakosokkal. 

A Hír TV Célpont című műsorából kiderült, hogy a kocsik főként az áttelepült szlovák állampolgároké, akik a 20 km-re lévő Kassára járnak át dolgozni, a falu pedig Kassa elővárosa lett. Az utcán parkolás miatt viszont nehezen tud közlekedeni a távolsági busz, a kukás autók, és a nagyobb járművek. Az önkormányzat azonban nem csak a problémát okozó betelepült szlovákokat, hanem a falu összes lakóját büntetni akarja, ezért sokan felháborodtak.

A lakosoknak naponta és négyzetméterenként 200 forintot kell fizetni a járművek által elfoglalt területért, arra aki nem fizet, a díj ötszörösét róják ki bírságként. Egy érintett szlovák nő szerint nem kellett volna parkolási rendeletet alkotni, elég lett volna szépen megkérni a szlovákokat, hogy álljanak be az udvaraikra.

Ezt többen is így vélik, ezért aláírásgyűjtést indítottak. Az aláírásokat tartalmazó íveket azonban nem vették át a testületi ülésen, de azt megígérték, hogy megpróbálják életszerűvé tenni a rendeletet.

Kommentelné a cikket? Alább megteheti.

Rovatok