Index Vakbarát Hírportál

Tízmillióval tartozik Werbernek az LMP

2018. május 28., hétfő 10:44 | aznap frissítve

Több mint 10 millió forinttal tartozik az LMP Ron Werbernek, akinek a tanácsadói munkáját szándékosan elszabotálta a párt vezetése - legalábbis ez derül ki abból a két levélből, amelyet Werber ügyvédje küldött az LMP vezetésének, és amelyből egy másolat a Narancs birtokába került.

A levélből a lap szerint az is kiderül, hogy az izraeli tanácsadó a sorozatos szerződésszegések miatt hagyta ott a pártot egy hónappal a választások előtt, a ki nem fizetett munka miatt pedig bíróságra is hajlandó elmenni.

A Narancs szerint:

Az ügyvédi levél többször is hangsúlyozza, hogy Werber hajlandó a konstruktív együttműködésre a párttal illetve annak vezető testületeivel. A Narancs ugyanakkor úgy értesült, a második levélre sem érkezett válasz, sőt a párt az újabb fizetési határidőt sem tartotta, azaz máig nem fizette ki Ron Werbert.

A Narancs megkeresésére Szél Bernadett annyit mondott, hogy részletesen nem ismeri az ügy részleteit, mert nem ő tartotta a kapcsolatot Werberrel. Azt is elmondta, hogy rendezni fogják a vitás kérdéseket a tanácsadóval, és bízik abban, hogy sikerül minden kérdésre megoldást találni.

A lap megkereste Ron Werbert is, aki emailben feltett kérdéseinkre egyelőre nem reagált.

A levél szerint a párt vezetése rendszeresen megkerülte Werbert olyan ügyekben, melyek irányításával eredetileg őt bízták meg, ráadásul arra is utalnak, hogy a pártvezetés kifejezetten elszabotálta a közös munkát. Werber ügyvédje ugyanis azt állítja, hogy Szélék folyamatos késében voltak, minden döntést az utolsó pillanatra hagytak, ezzel „kulcsfontosságú kampányeseményeket téve középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá“.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok