Index Vakbarát Hírportál

Gyanús ingatlanügyek miatt történhetett a gyáli autós üldözés

2018. május 29., kedd 06:56 | aznap frissítve

Gyanús ingatlanügyletek állhatnak a szombat délutáni autós üldözés és lövöldözés hátterében, írja a Blikk. Szombaton három autó karambolozott, szemtanúk szerint lövések is dördültek, egy nagy méretű kard is előkerült, és az egyik ember bottal verte be a másik autó szélvédőjét.

A Blikk azt írja, hogy  R. Antal hatodmagával vehette üldözőbe egy vele rivalizáló család fejét, aki egyedül utazhatott abban a Mercedesben, amelyet leszorítottak az útról. Mindkét család több, gyanús ingatlanügyben érintett.

Ildikó, az ügy egyik szereplője azt mondta: ő és bátyja részben örökölt egy-egy ingatlant, de bátyja sokat ivott. Egy család megkörnyékezte, és az egyik házra először albérleti, majd elővásárlási, a másikra életjáradéki szerződést írattak vele alá. Utóbbi aláírása után kék-zöld foltokkal, monoklival került kórházba, majd tíz nappal később rosszul lett és a kórházban meghalt.

Ildikó ezután komoly fenyegetéseket kapott annak a férfinak a feleségétől, akit épp most is keres a rendőrség, miután eltűnt a gyáli lövöldözés után. Bátyja tulajdonrészeit ő örökölte, az életjáradéki szerződést pedig megtámadta a bíróságon,  így az egyik ingatlanban R. Antalék tulajdonjogát felfüggesztették. A másik házból is próbálta őket kitenni, de ők nem távoztak.

A szombati balhé után eltűntek a házból, akkor cseréltettük le a zárakat, mondta a lapnak a nő.  R. Antalt, mint feltételezett elkövetőt, szombat óta kereste a rendőrség. A Blikk azt írja: a férfi családja több, hasonló ingatlanügyben érintett.

A gyáli üldözésben érintett Mercedest egy férfi vezette, akiről R. Antalék azt feltételezték, hogy nyomoz utánuk és ő látja el információkkal Ildikót. A  Mercedes sofőrje gumilövedéktől és kardtól is szenvedett sérülést. 

Frissítés délben: Emberölés kísérletével gyanúsítanak három férfit

A rendőrség legfrissebb híre szerint az ügyet átvette a Pest megyei rendőrség, akik a bántalmazással összefüggésben egy 39 éves, egy 35 éves és egy 21 éves gyáli férfit hallgattak ki gyanúsítottként aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, majd mindhármukat őrizetbe vették.

További négy felnőttkorú férfit és egy fiatalkorú fiút felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, ők az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.

Az őrizetbe vett három férfi ellen kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Rovatok