Index Vakbarát Hírportál

Öt év börtönt kapott a férfi, aki nem hívott mentőt eszméletlen feleségéhez

2018. május 29., kedd 15:56

Első fokon, nem jogerősen öt év börtönt kapott az a szolnoki férfi, aki agyvérzést elszenvedő, eszméletlen feleségéhez kiskorú gyermeke többszöri, elkeseredett kérése ellenére csak egy nappal később hívott orvost, írja az MTI. A bíróság védekezésre képtelen személy sérelmére, mulasztással elkövetett emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el a férfit.

A vádirat szerint a szolnoki házaspár kapcsolata 2013 októberére megromlott. Egy szombaton kora délután a feleség erős fejfájásra panaszkodott és lefeküdt aludni, de még este sem ébredt fel, a férj hiába próbálta felébreszteni. A férj - az eset során mindvégig jelen levő - gyermekük többszöri kérése ellenére a mentőket csak másnap, ebéd után értesítette. A kiérkező mentők az asszonyt agyvérzéssel szállították a kórházba. Életben maradt, de jobb oldala lebénult és beszédkészsége, valamint beszédértése is károsodott.

A bíróság szerint a férfi felismerte, hogy az orvos késedelmes hívásával felesége életét kockáztatja, mégis közömbös maradt és belenyugodott abba, hogy az asszony meghalhat.

Rovatok