Index Vakbarát Hírportál

Több mint 600 ezer lőszert vett a NAV

2018. május 30., szerda 06:46

Majdnem harmincnégymillió forintért vásárolt lőszert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal -írta a hivataltól származó értesülései alapján a szerdai Magyar Idők. A "a NATO elvárásainál is szigorúbb követelmények" mellett lebonyolított eljárás során a következő eszközökre tettek szert:

A lőszermennyiség a NAV kötelékébe tartozó fegyveres egységek (a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók használhatnak lőfegyvert) alapvető felszereléseit pótolja. A lőszerekre azért van szükség, mert a hatóság több olyan bűncselekményfajta feltárását is feladatul kapta, amelyeknél könnyen megeshet, hogy - a Magyar Idők fogalmazása szerint -

agresszív, mindenre elszánt és ennek megfelelően felszerelt személyek, csoportok ellen kell fellépni.

A hivatal látókörébe rendszeresen kerülnek olyan cigarettacsempész-bandák, amelyek, ha kell, fegyverrel is megvédik jól jövedelmező, de jogsértő üzletüket, miként találtak már a NAV-osok lőfegyvert adócsalással foglalkozó bűnözőknél, illegális szeszfőzde üzemeltetőinél és persze a drogcsempészeknél is. 

Munkatársai védelmére tavaly hetven lövedékálló mellényt is vett a NAV, ezek közül egyes darabok 120 ezer forintba kerültek, másokért negyedmillió forint körüli összeget kellett fizetni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Több mint 600 ezer lőszert vett a NAV

A pénzügyi nyomozóknak ugyanis sokszor mindenre elszánt bűnözők ellen kell fellépnie.

790 · May 30, 2018 06:46am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok