Index Vakbarát Hírportál

Zuschlag meglepődött, hogy szabadon engedték

2018. június 1., péntek 08:56

Teljesen váratlanul, egyik óráról a másikra engedték szabadon az előzetes letartóztatásból Zuschlag János egykori MSZP-s politikust, miután január 30-án őrizetbe vették, és négy hónapig bent tartották, mert tiltott adatszerzés miatt nyomoz ellene a NAV – írja a Blikk. Az a gyanú, hogy a választások előtt, 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisából gyűjtöttek adatokat, hogy így  szerezzenek ajánlásokat a választásokra, és kamupártot akartak létrehozni a több százmilliós költségvetési támogatás megszerzéséhez.

A Blikknek a szabadulás után elmondta: olyan hirtelen rakták ki a fogdából, hogy arra sem volt ideje, hogy valaki érte menjen. Ezért egyedül kiment a pályaudvarra, és hazavonatozott Kiskunhalasra. Az ügyész reggel 9-kor közölte vele, hogy kiengedik, 11-kor már kint is volt. „Megvettem az aznapi újságokat, kimentem a pályaudvarra, megittam egy fröccsöt a restiben, majd hazavonatoztam" – mondta Zuschlag a Blikknek.

Tervei közt szerepel, hogy mivel az előzetesben nem volt rá ideje, először befejezi az Elátkozott királyok történelmi regénysorozat utolsó kötetét, majd elkezd készülni az államvizsgájára. Zuschlag jogi egyetemre jár, de a leült börtönbüntetés miatt nem sokáig gondolkodhat azon, hogy ügyvéd legyen. 

A Blikknek most tagadta, hogy igaz lenne, amivel legutóbb megvádolták. Azt mondta erről, a választásra készülő jelöltek közül néhányan egy biztosítótársaság adatbázisát szerették volna felhasználni arra, hogy majd a szükséges támogató aláírásokat megszerezzék, és az ő felelőssége csak abban volt, hogy tudott róla, de nem akadályozta meg – mondta a Blikknek.

Zuschlagot 2007-ben bűnszervezetben elkövetett csalás miatt ítélték hat évre, mert volt MSZP-s politikustársaival 72 millió forint állami pályázati pénzt szerzett meg jogosulatlanul, fiktív szervezetek segítségével. 2013 szeptemberében szabadult. Ezután azt nyilatkozta, hogy 50 millió forintot kapott nejlonszatyorban az MSZP-től azért, hogy visszalépjen a képviselő-jelöltségtől.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Zuschlag meglepődött, hogy szabadon engedték

Ivott egy fröccsöt a restiben, egyedül ment haza Kiskunhalasra. Történelmi regény írására készül.

69 · Jun 01, 2018 08:56am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok