Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kértek a 87 éves nyéstai asszony gyilkosaira

2018. június 4., hétfő 10:45

A Borsod megyei főügyészség vádat emelt három férfi és két nő ellen, akik tavaly áprilisban pár tízezer forintjáért agyonvertek egy 87 éves nyéstai asszonyt, közölte az MTI.

A társaság akkor tört be az idős nőhöz, amikor az már aludt. Rátámadtak, az egyik férfi vascsővel ütlegelte, társa ököllel bántalmazta. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A vádirat szerint a nő halála az átlagost jóval meghaladó testi fájdalommal és lelki gyötrelemmel járt. Az ügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az öt ember ellen, akikre életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte.

Hol van Nyésta?

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 38 kilométerre északra. Az Árpád-kori települést először 1255-ben említették az oklevelek, Neste néven is ismert volt. Míg 1910-ben még 218 lakosa volt, 2015-ben már csak 40. A népszámlálás adatai szerint a településnek csak magyar nemzetiségű lakossága van.

Rovatok