Index Vakbarát Hírportál

Súlyos vallomással készül a kiadatásra a Kósát átverő csengeri asszony

2018. június 8., péntek 20:52 | öt éve frissítve

Kósa Lajos fideszes politikus is nagyon várhatja, hogy Svájcból Magyarországra visszatérjen Szabó Gáborné, akiről a választások előtt kiderült, hogy egy - vitatott - okiratban 1300 milliárd forintot bízott rá az előző kormány miniszterére. Kósa szerda reggel az ATV-ben azt mondta az ügyről, hogy az eset tanulsága, hogy az ellenzék mindenre képes, de hogy mire, azzal kapcsolatban azt mondta, majd a rendőrség kideríti.

Most viszont a Svájcban letartóztatott asszony ügyvédje, Helmeczy László a Független Hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, "papír van a birtokában arról, hogy Kósa Lajos külföldi érdekeltségű vagyoni értékű jogot kapott volna ajándékba. „Nem 100-200 milliósat” - idézi a Független Hírügynökség az ügyvédet.

A nő kint részletes vallomást is tett, és szerinte nem fog örömöt szerezni Kósának. Az ügyvéd a Hír Tv csütörtöki műsorában egyébként konkrétumot is mondott egy ötvenmillió forintos összeg kapcsán, amit a Kiskun Tender Kft.-től kapott kölcsön, és amely végül bizonyíthatatlan módot eltűnt valakinél, akit amúgy meg is neveztek.

Rovatok