Index Vakbarát Hírportál

Óriási bűzüldözői bravúr Szarvason

2018. június 15., péntek 15:41

Szarvas belterületét intenzív trágyaszag lengi be, derül ki a beol.hu bűzügyi tudósításából.

Az önkormányzat bejelentette a közterületi bűzabúzust az illetékes hatóság, azaz a Békés Megyei Kormányhivatal felé, ami bűzkommandót állított fel a városban, írja a lap.

Hodálik Pál alpolgármester egy bűztájékoztatón felidézte, az ügy kezdetén azt gondolták, a bűz egy pillanatnyi kellemetlenség része, hiszen a korábbi években is volt rá példa, hogy bizonyos üzemek híg sertéstrágyát helyeztek el a környező szántóföldeken, amelyért megbírságolták őket, valamint korlátozták és módosították működési engedélyüket így a probléma viszonylag rövid idő alatt megoldódott. Az idei évben azonban a bűz több hét után sem akart szűnni.

A bűzkommandónak sajnos eddig nem sikerült a helyszíni tettenérés, mondta Hodálik Pál. A Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása alapján azonban úgy tudni, az ügyben volt éjszakai tetten érés, sőt folyamatban van a bírság kiszabása és a tevékenység korlátozása is. 

Ezért a lap megkereste a Békés Megyei Kormányhivatalt, ahol úgy tájékoztattak, hogy a bűz forrásának azonosítása megtörtént. Bebüzonyosodott, hogy egy gazdasági társaság tehető felelőssé az ügyben, ezért a főosztály 2018 májusában és júniusában kötelezte az érintett társaságot a szaghatás csökkentésére. A nem megfelelő teljesítés miatt elrendelte annak végrehajtását és eljárási bírsággal sújtotta a céget.

Rovatok