Index Vakbarát Hírportál

Lefestették a Banksy-stílusú orbános graffitit

2018. június 26., kedd 13:47 | aznap frissítve

Ennyi volt, ma 12:40-kor átfestette egy jó munkásember. RIP – jelentette olvasónk a Dob utcából.

Azt, hogy ki festette le, és miért, egyelőre nem tudni. A nap kapcsolódó javaslata pedig Sajó kolléga fejéből pattant ki: ezzel egyértelmű lett, hogy minden kátyúhoz, rothadó kórházi ágyhoz és lepusztult buszmegállóhoz fel kell festeni egy Orbán-fejet, és pikk-pakk felújítják.

Húzogassa a képen a vonalat, hogy lássa, milyen volt és milyen lett a fal:

Mint arról beszámoltunk, új graffiti jelent meg a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán. Az alkotás Orbán Viktort ábrázolta, amint a gyerekek kedvencén, Thomas gőzmozdonyon utazik, olyan pózban, ahogyan a gyerekek ülnek a kismotoron, utalva a miniszerelnök egyik játékszerére, a felcsúti kisvasútra. Az orbános graffitit csak még különlegesebbé tette a Banksy-aláírás, ami azt sejtette, hogy a híres graffitiművész Budapesten járhatott. Később egyébként egy olvasónk és mi is rákérdeztünk Banksy hivatalos emailcímén, hogy eredeti alkotásról van-e szó. A válasz annyi volt: 

This is not by Banksy. It is the work of an imposter. 

Azaz: ez nem Banksy műve, hanem egy szélhámosé. A rajz egyébként Bansky hivatalos Instagram-oldalán sem szerepelt. Azóta ki is derült a turpisság: az ál-Banksy-graffiti a Magyar Kétfarkú Kutya Párt munkája volt. Facebook-oldalukon részletes képsorozatban számoltak be arról, hogyan készült az kisvonatos alkotás. Úgy tűnik, egy eldugott házfalon próbafújást is végeztek.

Alább kommentelheti, lájkolhatja a cikket:

Rovatok