Index Vakbarát Hírportál

11 év után lemondott a szegedi HÖK-elnök

2018. június 29., péntek 13:28 | aznap frissítve

Lemondott a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának (SZTE EHÖK) elnöki posztjáról Török Márk, aki 2007 óta töltötte be a tisztséget – írja a Szegedma alapján a 24.hu.

Török összeférhetetlenség miatt távozik, helyét július közepétől Papp Viola veszi át, mivel Törököt felügyelőbizottsági tagnak választották, így összeférhetetlenség állt fenn. Papp eddig épp a felügyelőbizottság elnöke volt.

A 24.hu elérte a távozó HÖK-elnököt, aki megerősítette a hírt. Elmondta, az összeférhetetlenség mellett azért döntött így, mert új rektor érkezett az egyetemre, és már már elmúlt 30 éves, így inkább a „felnőtt munkájával" foglalkozna a jövőben. Török áprilisban még az Alkotmánybíróságnak küldött beadványokkal próbálta elérni, hogy továbbra is HÖK-elnök maradhasson.

2016-ban levélben kérte Törököt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) összes dékánja, hogy fogadja el, hogy el kell hagynia az egyetem HÖK-elnöki posztját. Török erre egy olyan válaszlevéllel reagált, amiben azt sugallta, hogy a dékánok bűncselekmények és szabálytalanságok sorozatát követték el. Ezután egy szegedi ügyvéd a Török vádjai alapján feljelentést tett a rendőrségen hivatali visszaélés miatt, de kiderült, a HÖK-elnök alaptalanul vádaskodott.

Tökör Márknak az SZTE EHÖK-elnökség előtt is volt munkája: az SZTE BTK HÖK-elnöke volt 2004 és 2007 között. Még 2016-ban készítettünk interjút vele, itt lehet elolvasni.

Rovatok