Index Vakbarát Hírportál

Orbán a hazafias nevelést bízta rá Simicskóra

2018. július 2., hétfő 06:44

Minden idők legszebb újságírói kérdését intézte a Magyar Idők Simicskó István volt honvédelmi miniszterhez:

Honnan fakad ez a rendíthetetlennek tűnő honszeretet, elkötelezettség az ön életében?

Simicskó nem futamodott meg a válaszadás elől. Elárulta, hogy a szüleitől és a tanáraitól kapta "a kellő indíttatást".

Bár az interjú eleje azzal kezdődik, hogy milyen sikeres volt miniszterként, az újságíró sajnos nem kérdezett rá a lényegre és Simicskó sem mondta el, szerinte miért cserélte le Orbán a honvédelmi miniszteri posztról, ha eredményes munkát végzett.

Beszélt viszont az új feladatáról. 

Orbán Viktor miniszterelnök úr a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rám. Ez egy nagy kihívás, konkrét feladat.

És így folytatja: "Ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék. Nagyon sok jel mutat arra is, hogy a nyugati civilizáció alapvető problémája leginkább a hitehagyottság."

Sajnos az az interjúból nem derül ki, hogy konkrétan mit csinál majd Simicskó és hogyan akarja hazaszeretetre nevelni a fiatalokat, például beépül-e majd a tantervbe a hazafiasság vagy sem. Az ezt firtató kérdésre mindössze azt felelte: "Több tárcát érintő tevékenységről van szó, ezért is a kormánybiztosi kinevezésem".

De úgy tűnik, magának nem támaszt irreális elvárásokat:

Ha csak egyetlen fiatal lelkét meg tudjuk érinteni, és át tudunk adni neki valamit abból a tapasztalatból, amivel rendelkezünk, akkor a mi nemzedékünk már nem élt hiába. 

És most következzenek a legszebb mondatok a volt minisztertől, a fiatalok nyelvén, a fiataloknak:

Rovatok