Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a tini fiúk ellen, akik nőket molesztáltak az utcán

2018. július 5., csütörtök 11:28 | aznap frissítve

Vádat emeltek négy fiatalkorú ellen, akik tavaly júniusban két napon belül kilenc fiatal nőt zaklattak szexuálisan a belvárosban és ezt az egyikük közben a mobiltelefonjával rögzítette.

Az ügyészségi közlemény szerint a véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott - az egyik 15 éves fiú - lépett oda, egy hirtelen mozdulattal szeméremsértő módon megérintette őket, a nemi szervüket fogdosta, és több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve a szoknyát. Az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták. A támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal rögzítette, majd mind a négyen elfutottak. A céljuk az volt, hogy az így készült felvételeket később egy videóba összevágják és azt közzétegyék az egyik internetes oldalon.

Az Index tavaly több megtámadott nővel beszélt, egyikük azt mondta,

nem utcagyerekek voltak, drága telefonjaik voltak, rendesen fel voltak öltözve és végig vihorásztak, láthatóan szórakoztatta őket ez az egész.

Több nő feljelentést tett a rendőrségen, pár nap múlva pedig el is fogták a tinibandát, pontosabban hat fiatalkorút és 18 éves társukat.

Az az ügyészségi közleményből nem derül ki, hogy miért csak négyük ellen emeltek vádat, és csak kilenc ügyben, miközben a rendőrség korábban legalább 20 szeméremsértő akcióról beszélt. A fiatalok mindenesetre nem számíthatnak komoly büntetésre:

az ügyészség az elsőrendű vádlottra jóvátételi munka büntetés kiszabását, társaira pedig pártfogó felügyelő kirendelése mellett próbára bocsátást és értékrend-korrekciós programban részvételre kötelezést indítványozott.

Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

Rovatok