Index Vakbarát Hírportál

Magyar Idők: Nem töröltük Bayer Zsolt cikkeit

2018. július 9., hétfő 11:28

"Július 6-án éjszaka a Magyar Idők Online szerverein technikai okok miatt üzemzavar keletkezett. Ennek következtében a magyaridok.hu egy ideig elérhetetlenné vált, valamint a régebbi írások egy részének előző mentésből való visszaállítása vált szükségessé. Várhatóan a magyaridok.hu teljes használhatósága, így az archív cikkek elérhetősége még a mai napon megoldódik. A Magyar Idők Online szerkesztősége a minden alapot nélkülöző spekulációkat visszautasítja" - ezt a közleményt írta a lap azután, hogy kiderült: elérhetetlenné váltak Bayer Zsoltnak azon cikkei, amiket izraeli hátterű kémcég munkája nyomán rakhatott össze.

A lap szerint tehát technikai okok miatt lettek elérhetetlenné a cikkek. 

Arról az Index írt még áprilisban, hogy egy izraeli hátterű magán-hírszerző cég emberei készítették titokban azokat a hangfelvételeket, amelyek alapján Bayer cikkeket írt a Magyar Időknek. Az anyagot a Jerusalem Post is feldolgozta.

Az is tisztán látszik, hogy ki próbált politikai hasznot húzni az összeollózott hangfelvételekből. „Hangfelvételek igazolják, hogy nemzetközi hálózatba szerveződött erők akarják eltántorítani Magyarországot a bevándorlást ellenző politikától" – mondta például Kovács Zoltán kormányszóvivő.

A Politico nemrég megnevezte a céget, az izraeli Black Cube-ot, majd az újságíró egy twitter-bejegyzésben jelezte: Bayer cikkeit nem lehet elérni. Erre reagált most a Magyar Idők. A cikkek azóta elérhetővé váltak. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Magyar Idők: Nem töröltük Bayer Zsolt cikkeit

Elérhetetlenné váltak azok a cikkek, amelyekhez egy kémcég anyagait használhatta fel Bayer.

167 · Jul 09, 2018 11:28am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok