Index Vakbarát Hírportál

A Kutyapárt Mészáros Lászlót indítja a fideszes Mészáros László ellen Felcsúton

2018. július 10., kedd 08:37 | aznap frissítve

Augusztus 12-én időközi polgármester-választást tartanak Felcsúton. A Fidesz jelöltje Mészáros László, aki nem rokona, viszont nagyon jó ismerőse Mészáros Lőrinc korábbi polgármesternek, aki őt is ajánlja utódjául. A Kétfarkú Kutyapárt viszont szintén egy Mészáros László nevű embert indított, akinek el is kezdtek kopogtatócédulákat gyűjteni, számolt be róla felháborodva az egyébként Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Echo Tv.  

A tévé szerint a  viccpárt aktivistái főleg idős emberek megtévesztésével próbálnak  kopogtatócédulát gyűjteni. Csak annyit mondanak, hogy Mészáros László kampányát segítik, de azt elhallgatják, hogy támogatottjuk nem azonos a faluban mindenki által ismert és elismert fideszes polgármester-jelölttel.

A Kutyapárt jelöltje cikkünk megjelenése után azt írta az Indexnek, hogy kutyás pólóban gyűjtötte az aláírásokat, és mindenkinek elmondta, hogy csak névrokona a másik Mészáros Lászlónak. 

Nem vagyok a Kutyapárt tagja, csak passzióból csinálom. Azért indulok hogy ne a kadári időkre jellemző "egy jelöltből" lehessen választani.  

A szavazólapon egyébként így fog szerepelni a két jelölt neve:

Ez persze egy újabb fricska a Kutyapárttól, miután ugyanezt a trükköt a Fidesz játssza el épp a  miskolci választókerületben, ahol július 15-én tartanak időközi önkormányzati választást. Itt a fideszes jelölttel szemben a Rokker Zsolttiként ismert előadóművész , a 42 éves Erdei Sándor indul, aki mögé beállt a teljes ellenzék  az MSZP-től a DK-n és az LMP-n át a Jobbikig. 

Mit ad isten, lett gyorsan két másik "független" jelölt. Az egyiket érdekes módon szintén Erdei Sándornak hívják, a másikat pedig Molnár Zsoltnak, ami ugyancsak alkalmas lehet megtévesztésre, hiszen Erdeit Rokker Zsolti szerepe miatt mindenki Zsoltiként ismeri. Mindkét "független" jelölt indulása a Fidesznek lehet jó, bármennyi hibásan behúzott szavazattal beljebb vannak. Molnár Zsoltról a Hvg.hu ki is derítette, hogy egy Fidesz-aktivistáról van szó. 

Felcsúton augusztus 12-én tartanak időközi polgármester választást, miután a falu eddigi első embere, Mészáros Lőrinc április végén lemondott a posztjáról. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok