Index Vakbarát Hírportál

Zalaszentmárton alacsony IQ-jú feka kan migránsokról posztolt

2018. július 10., kedd 09:31

Zalaszentmárton önkormányzatának Facebook-oldalán egy július 6-ai Magyar Hírlap cikkhez fűzött súlyosan rasszista kommentár jelent meg a napokban. A komment (amit itt lehet megnézni lementve) azt az összeesküvés-elméletet taglalta, hogy Soros György Európa és azon belül Németország meggyengítésén dolgozik, és ezt a Kalergi-Hooton terv szerint érné el, miszerint

Európát be kell keverni alacsonyi IQ-jú, színesbőrű egyedekkel. AKINEK VAN SZEME, LÁTJA! 80%-BAN FIATAL KANOKAT HOZNAK BE. ... Most majd akár repülőgépekkel is behordják a fekát Afrikából!

A 24.hu vette észre a kommentet és rákérdezett a független polgármesternél, hogy ez az önkormányzat álláspontja-e vagy egy lelkes alkalmazott posztolt csak. Dancs Szilveszter Zoltán a lapnak leszögezte, teljes mértékben egyetért a megjelent vélemény minden szavával, amit ugyan nem ő írt, de gratulált a szerzőnek, és ismét leszögezte, hogy

ne hozzanak ide 80 százalékban kanokat!

Ugyanakkor visszautasította, hogy rasszista felhangjai lettek volna a kommentnek, és közölte, ezzel a véleménnyel az egész falu egyetért. Majd azt mondta a 24.hu újságírójának, hogy

felhívom figyelmét arra, hogy én a szólásszabadság elleni zaklatásnak veszem, amit elkövetett, mert mindenki azt ír, amit akar.

Dancs ezután büszkén közölte, hogy az ellen is felléptek, amikor törvényesen befogadott menekülteket nyaraltatott volna a Migration Aid nevű szervezet a Balatonnál.

A büszke kiállás ellenére a 24.hu kedd reggel fél 8-kor megjelent cikke után eltűnt a Magyar Hírlap cikket megosztó poszt és vele együtt a komment  Zalaszentmárton hivatalos oldaláról.

Ettől függetlenül bőven találni még megosztó tartalmat az oldalon, egy Pesti Srácok cikket például hasonló felvezetéssel tálalnak: 

Nem olyan egyszerű a nem létező háttérhatalom nem létező Kalergi-Hooton tervét feladni, a Bilderberg csoport nem hinnénk, hogy ezt a döntést hozta pár hete. Európát pedig, be kell telepíteni alacsony IQ jú sötétbőrű emeri egyedekkel.

De van itt Napimigránst, Mindenszo.hu-t megosztó poszt, meg olyan életbölcsességek, minthogy

meg kell szoknod, minél toleránsabb, rendesebb vagy, annál inkább visszaélnek vele.

(Borítókép: Nigériai menekült férfiak Olaszországban - fotó:   Dan Kitwood / Getty Images)

Rovatok