Index Vakbarát Hírportál

Közel 250 ezer forintot lopott turistáktól az álzsaru, mire elkapták

2018. július 11., szerda 17:12

Budapestre látogató külföldieket húzott le az az 55 éves román a férfi, aki mondvacsinált hatósági intézkedés címén kutatta át, és zsebelte ki áldozatait. 

Az első bejelentés szerint május 30-án este egy olasz házaspárt igazoltatott a férfi az V. kerületi Belgrád rakparton, a Szabadság híd közelében, kábítószer és hamis pénz után kutatva. A házaspár később vette észre, hogy 30 ezer forint hiányzott a tárcájukból az igazoltatás után. Egy dán állampolgárral június 5-én történt ugyanez. Őt délben a Jászai Mari téren károsította meg a csaló szintén 30 ezer forinttal. Egy skandináv turistát nem sokkal később négy tízezressel rövidítette meg a magát rendőrnek kiadó férfi. Még ugyanaznap este két német nőtől 440 eurót (közel 140 ezer forintot) zsákmányolt az álrendőr. 

A tiszavirág életű karrierje azonban itt véget ért, ugyanis a két nő hamarabb kapcsolt, mint korábbi áldozatai. A csaló után futottak, és a Sörház utcánál be is érték. Rendőrt hívtak, míg egy járókelő a segítségükre sietett, és visszatartotta a bukaresti Marin N.-t, aki tagadta a bűncselekményeket, és egy másik román férfit nevezett meg elkövetőként. 

A férfi ellen háromrendbeli csalás gyanúja miatt indult eljárás. Szabadlábon védekezik, állítólagos társát a rendőrök keresik.

(via police.hu)

Rovatok