Index Vakbarát Hírportál

Újra indulnak vonatok a Déli pályaudvarról

2018. július 11., szerda 08:04 | aznap frissítve

A Déli pályaudvaron több vágányon újra közlekedhetnek a vonatok, ezért a nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ismét onnan indulnak és oda is érkeznek - közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.

Ugyanakkor

a pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok a Déli pályaudvar helyett a helyreállítás befejezéséig Kelenföldre állomásra érkeznek és onnan indulnak, néhány járat esetében 10-20 perccel hosszabb lehet a menetidő.

A Déli pályaudvaron kedden tolatás közben kisiklott egy motorvonat és megdöntötte a felsővezeték-tartó oszlopot, ezért szünetelt a vonatközlekedés.

A MÁV állításait cáfolandó idézzük kollégánkat, Orsit ma reggeli kalandjairól:

Még mindig nem mennek vonatok a Déliből a baleset miatt. Este vettem jegyet online Tatára, 0 értesítés jött, de Elvira főoldalon, sehol, semmi nem volt erről. Tíz perccel indulás előtt értem ki a Délibe, ahol simán bemondták, hogy bocs, rendes időben indul a vonat, csak Kelenföldről. Röhögve ajánlották a màvos arcok a 139-es buszt (Sasadiról keresztbe kell kolbászolni mindenen a pályaudvarhoz, ez önmagában 10 perc buszozás nélkül), hogy az a leggyorsabb... Kelenföldön a full káoszban meglett a vonat, legalább nem ment el. 35 perc késéssel indult el.

Rovatok