Index Vakbarát Hírportál

Nyílt levélben köszönte meg a férfi az összefogást, amivel megmentették apósa életét Balatonfenyvesen

2018. július 24., kedd 16:53

Nyílt levélben köszönte meg egy férfi apósa újraélesztését, aki szombat este infarktust kapott a balatonfenyvesi parton. Míg valaki a mentőket hívta, egy német nő – akiről később kiderült, hogy ápolónő – rögtön megkezdte a férfi újraélesztését, akinek akkor már sem keringése, sem légzése nem volt.

Azonnal a helyszínre indítottak egy Sürgősségi Mentőhajót, ami pár perc alatt megérkezett a beteghez. Közben egy mentőkocsi is kiért, akik defibrillátorral bekapcsolódtak az újraélesztésbe. A férfi keringése helyreállt, nem sokkal később a légzése is normalizálódott, de tudata csak percekkel később tért vissza. Közben a pécsi mentőhelikopter is odaért, ami a férfit stabil állapotban a Balatonfüredi Szívkórházba vitte.

Most a férfi veje küldte el az Indexnek azt a nyílt levelet, amiben köszönetet mond mindenkinek, aki segített megmenteni apósa életét. Ebben azt írja, a vízimentők, a mentők hihetetlen összefogással küzdöttek a férfi életéért, közben a strandolók közül orvosok és nővérek futottak oda hozzájuk, segítettek megnyugtatni a férfi családját, és leszállóhelyet biztosítottak a mentőhelikopternek a strandon.

Köszönjük a segítséget!

Köszönöm Neked, drága német Hölgy, - aki ezt a levelet nem tudod majd elolvasni - hogy a kezed volt perceken át apósom szíve,

köszönöm Nektek, akik átvettétek a helyet és tovább küzdöttetek,

köszönöm az ápolóknak és orvosoknak, akik ugrásra készen álltatok mellettünk, és figyeltétek, mit tudtok segíteni,

köszönöm a vizimentőnek, - aki már hazafelé indult - hogy gyors és szakszerű munkát végeztél,

köszönöm a mentőhajó csapatának - akik kapitánya bő kilóméter úszás után - a helyszínre siettetek,

köszönöm a mentőautó és a helikopter legénységének a gyorsaságot, profizmust,

köszönöm a műtétet végző orvosnak, aki eltoltad a hálapénzt tartó kezem és megveregetted a vállam,

köszönjük az életet!

Zoltán

Rovatok