Index Vakbarát Hírportál

Így változik a közlekedés a Forma 1 miatt

2018. július 25., szerda 17:29

A Formula 1 Magyar Nagydíjat július 26. és július 29. között tartják a Hungaroringen, rendőri biztosítását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság végzi - írja a Police.hu.

A magyar rendőrök munkáját szlovák, román, osztrák és lengyel rendőrök is segítik. Az ő feladatuk elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése lesz. A tapasztalat alapján a külföldről érkező szurkolók örömmel fogadják saját nemzetük rendőreit és bizalommal fordulnak hozzájuk.

A rendezvényre sok hazai és külföldi látogató jön, ez Mogyoród és a környék forgalmát erősen terheli, ezért kérik a mogyoródi lakosokat, hogy csak akkor induljanak el lakásukból kocsival, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.

A versenypálya körüli és az odavezető utakon a versenyt érintő minden napon - csütörtök reggeltől hétfő reggelig- megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló autóka a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság és a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza.

A rendezvény alatt a következő, főbb változásokra kell számítani:

Vasárnap, a versenyt követően lezárásra kerül a Kerek tótól a Mogyoród, Templom tér irányába vezető útszakasz.

Az idei évben a boxutca látogatása 2018. július 26-án 14 órától 18 óráig tart! A boxlátogatásra a pályára történő beléptetés a 8-as kapun történik. A részletekről tájékozódhatnak a Hungaroring Sport Zrt. honlapján.

Kérik a rendezvényre kilátogatókat, számoljanak azzal, hogy a beléptetés hosszabb időt vesz igénybe, ezért korábban induljanak el.

Rovatok