Index Vakbarát Hírportál

Hamisítatlanul nyárias napok jönnek

2018. július 26., csütörtök 11:17

Hamarosan tipikusan nyáriasra fordul az időjárás Magyarországon: a sok napsütéssel, 30 fok körüli csúcshőmérséklettel járó napokat záporok, zivatarok fogják enyhíteni az elkövetkező napokban.

Az Időkép szerint a napos idő mellett csütörtökön már erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk, így az ország több pontján is csapadékra lehet számítani, felhőszakadás és jégeső sem kizárt.

Csütörtök délután 28-32 fokot mérhetünk, de a zivatarok miatt átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet. Sokfelé megélénkül az északias szél, de a zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

Pénteken szintén erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Szombaton és vasárnap is hasonló lesz az idő, a csúcshőmérséklet mindhárom nap 28 és 33 fok között fog alakulni.

Hétfőn már kevesebb helyen lehetnek záporok, zivatarok, az előrejelzés szerint 29-34 fok között alakulhat a hőmérséklet. Közben Pintér Ferenc, a Meteoklinika igazgatója arra figyelmeztetett a köztévén, hogy közeledik a nyár első komolyabb hőhulláma, de nem kell a tavalyihoz hasonló extrém melegre számítani.

A következő héten harminc fok feletti hőmérséklet várható, a tartós hőség pedig fokozott terhelést jelenthet mindenkinek, főképp az idősebbeknek, a gyerekeknek és a krónikus betegséggel rendelkezőknek, idézi az MTI a szakértőt.

Rovatok