Index Vakbarát Hírportál

Álrendőrök fosztottak ki egy idős embert, pechükre, rendőrök figyelték őket

2018. augusztus 3., péntek 10:33

Egy háromtagú bandára figyeltek fel a rendőrök csütörtökön dél körül a Fehérvári úti Vásárcsarnokban.

A 44 éves budapesti K. József és két társa idős embereket figyelt, a zseblopási alosztály meg éppen az ilyen alakokra szakosodott, így amikor a három gyanús alak egy idős ember nyomába eredt, ők is követték a csoportot. A három elkövető az otthonáig követett egy idős férfit, akit a kapuja előtt megszólított, majd együtt felmentek a férfi lakására, írja a rendőrség.


K. József és társai egy POLICE feliratú rendőrigazolvány-tok bemutatásával rendőrnek adták ki magukat, és azt mondták a sértettnek a társasházban betörés történt, ezért szükséges, hogy ellenőrizzék és lefotózzák a lakók otthon tárolt értékeit. A sértett megmutatta, hol tárolja a pénzét, amit az egyik férfi lefotózott, és amíg társai elterelték az idős férfi figyelmét, K. József eltette a pénzt, majd társaival együtt elfutott. Nem jutottak messzire, mert amikor a nyomozók látták, ahogy kijönnek a társasházból, feltartóztatták őket, és egyiküknél hiánytalanul megtalálták az idős férfi pénzét, amelyet a sértettnek visszaadtak.

A nyomozók K. Józsefet és két társát, a 40 éves budapesti N. Anasztáziát és a 48 éves szintén budapesti K. Ferencet csoportosan elkövetett kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

Rovatok