Index Vakbarát Hírportál

Zivatarlánc megy át az országon, rengeteg eső várható

2018. augusztus 11., szombat 07:27

Két dél-alföldi megye, Békés és Csongrád kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt. 

A Dunántúlon az előrejelzés szerint a déli órákig várhatók további záporok, zivatarok, majd eláll az eső, és csökkenni fog a felhőzet. A Dunántúl kelet részén fejlődő zivatarlánc – ami szombat reggel nagyjából Tatabánya térségétől a Dunával párhuzamosan a horvát határig terjed – tovább halad kelet felé, amely ereje a Duna vonalát átlépve valószínűleg csökken. A zivatarlánc nyomában felhőszakadás, erős vagy viharos szél, egy-egy helyen jégeső várható.

A Dunától keletre még több több órára kisüt a nap, főként az Északi-középhegység térségében lehet zápor, zivatar. A zivatarokat néhol felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő. Az éjszaka derült lesz, hajnalra 14, 20 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Rovatok