Index Vakbarát Hírportál

Rémisztő állapotban van a Berettyó-híd, alá kellett dúcolni

2018. augusztus 21., kedd 10:21

Deszkákkal kellett aládúcolni a március óta felújítás alatt álló Berettyó-hidat, miután megrepedt a tartószerkezet, írta meg először a Nyugat.hu. A Berettyóújfalu és Berettyószentmárton között lévő hidat azonban ennek ellenére nem zárták le, egy sávon továbbra is járható.

Egy helybeli szerint naponta több tucat busz és kamion hajt át a hídon, a félpályás útlezárás miatt lámpa engedi egyik vagy másik irányba a forgalmat. Gyakorta mentők, tűzoltók is a sorukra várnak, hiszen nem mehetnek szembe a forgalommal szirénázva sem.

A város polgármestere is aggódik, főleg azért, mert a híd átadását szeptemberről télre tolták el.

A közútkezelőhöz tartozik a híd működtetése és felújítása is, én, mint városvezető, ugyanúgy szenvedő alanya vagyok a munkálatoknak, mint bármely más közlekedő. Persze, ugyanúgy aggódom, mind mindenki más, egyáltalán nem tűnik megnyugtatónak a helyzet. Már kedden újabb levelet írok, hogy megtudjam, mire számíthatunk

– mondta a Blikknek Muraközi István.

A lap megkereste a Magyar Közút Zrt.-t, ahol közölték,

a híd nem jelent veszélyt.

Mint mondták, a bontásnál vált ismertté, hogy az út bal oldalán a hídfő szárnyfalának és konzolszerkezetének újraépítése, valamint a hídfő szárnyfalvasalatának a megerősítése is szükséges. Ezek azonban nem szerkezeti elemek, nem befolyásolják a híd állékonyságát.

Rovatok