Index Vakbarát Hírportál

Részegen gázolt el egy babakocsis nőt egy férfi Szentendrén

2018. augusztus 24., péntek 09:30 | aznap frissítve

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittasan úgy gázolt el egy babakocsit toló nőt Szentendrén, hogy az anya és a babakocsi több mint tíz métert repült a levegőben – írja közleményében az ügyészség.

Az eset 2016 októberében történt, amikor a részeg férfi ki akart kerülni egy autót, de nem vette észre a babakocsit toló nőt, így már kikerülni sem tudta. Az ütközés után a nő a szélvédőnek csapódott, aztán majdnem húsz métert repült, a babakocsi, benne a két hónapos gyerekkel, pedig egy füves területre repült és fel is dőlt.

A férfi megállás nélkül elhajtott, de később megállt, és gyalog visszasétált a helyszínre. A rendőrök a személyleírások alapján itt ismerték fel, elfogták és őrizetbe is vették. A balesetben az anya súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a csecsemőnek viszont nem esett baja.

A férfit az ügyészség  súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és indítványozták a börtönbüntetés kiszabását. 

Rovatok