Index Vakbarát Hírportál

Kiforgatta a HírTV Karácsony szavait arról, hogy vállalna-e EP-listavezetést

2018. augusztus 26., vasárnap 22:01

FRISSÍTÉS!  Karácsony Gergelynek a szájába adta a HírTV , hogy vállalná egy közös baloldali lista vezetését, de a Párbeszéd társelnöke csak annyit mondott, hogy egy szociális Európáról szóló balos kampányt "bármilyen szinten tudna támogatni".

Vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely. 

Erről a Hír TV-nek beszélt Karácsony. Zugló polgármestere azonban azt mondta, egyelőre egyik baloldali párttal sem egyeztettek erről, és a téma legkorábban ősszel kerülhet napirendre.

Karácsony Gergely azt mondta, ha őt kérnék fel listavezetőnek, akkor a kampányban a szociális kérdések képeznék az egyik fő témát.

Én nagyon hiszek a szociális Európában, nagyon hiszek a szociális demokrácia magyarországi és európai terjesztésében, és egy olyan kampányt szívesen tudnék támogatni bármilyen szinten, ami ezeket a szociális kérdéseket feszegeti és az Európai Unió jelenlegi működésével kapcsolatos kritikákat sem rejti véka alá.

Azt gondolom, hogy egy ilyen típusú kampányt érdemes lenne csinálnia magyar baloldalnak" – mondta Karácsony.

A nyilatkozatot korai lenne úgy értelmezni, hogy bármi is eldőlt volna. Hiszen még arról sincs hivatalos döntés (bár nagyon valószínű), hogy az MSZP és a Párbeszéd közös listán indul. Karácsony ráadásul nem MSZP–Párbeszédről, hanem egy baloldali szövetség listájáról beszélt.

Az EP-listavezetőről még nem voltak az MSZP fórumain sem egyeztetések, így várható, hogy a következő időszakban sorra kerülnek majd elő jelöltek és önjelöltek is.

FRISSÍTÉS!

Nem mondta, hogy vállalná bármilyen ellenzéki pártszövetség EP-listájának vezetését – nyilatkozta Karácsony Gergely a Mércének. A Hír TV ezek szerint kiforgatta a szavait, a politikus azt állítja, a Hír TV-vel a hétvégén azt közölte, nem időszerű a kérdésfelvetés.

Karácsony azt is mondta, hogy a tévé riportjából kimaradt az a rész, hogy a csatorna riportere bemutatott neki egy levelet, amelyet állítólag Tóth Bertalan MSZP-elnök írt, és amelyben utóbbi javaslatot tesz egy ellenzéki EP-listára, amelyet Karácsony vezetne. (Az állevelet az Indexnek is elküldték, első ránézésre látszott, hogy nem valódi.) A levél létéről – Karácsony közlése szerint – a szocialista pártvezető nem tudott. 

Ezért kérdezték a listavezetésről, amire azt mondta, nem időszerű, illetve elmondta, hogy a szociális Európáról szóló kampányt „bármilyen szinten tudna támogatni". Ebből szűrte le a tévé, hogy EP-listavezetést vállalna. A Hír TV újra a régi" – kommentálta az esetet Karácsony.

(Borítókép: Huszti István / Index)

Rovatok