Index Vakbarát Hírportál

Közösen lottózik egy egész falu Nyugat-Magyarországon

2018. augusztus 27., hétfő 17:53

Az RTL Klub riportja szerint Győrújfalu lakossága 2014 együtt lottózik, a nyereményt pedig a település fejlesztésére fordítják.

A riport szerint az ötlet a polgármestertől származik, aki elmondja, hogy a rendszer a következőképpen működik. Ha az ötöslottó nyereménye eléri az 1 milliárd forintot, akkor személyenként 500 forinttal lehet belépni a falulottóba, és amennyiben 2-es vagy 3-as találatok vannak, a pénzösszeget a falu kapja, de ha 4-esük vagy 5-ösük van, akkor a pénzt szétosztják egymás között.

Eddig egyszer volt 4-esük, akkor kétmillió forintot nyertek, amiből mindenkinek 15 ezer forint jutott. Idén a 2- és 3-találatos szelvényekből közel 600 ezer forint gyűlt össze a településnek, erről az összegről pedig szavazással döntöttek, és végül a játszóteret hozták rendbe a pénzből, de korábban díszkivilágítást is ebből finanszírozta a falu.

A falu egyébkánt úgy lottózik, hogy fixen megteszik a 70-es számít, illetve 11 korábban megszavazott szám közül válogatják, mit tesznek meg még hetente különböző kombinációkban. Az "ÚjfaluLOTTÓ-ban" általában 70-80 család vesz részt rendszeresen.

Rovatok