Index Vakbarát Hírportál

Szabadulószobában tölti utolsó börtönnapját Rezešová

2018. augusztus 27., hétfő 07:05

Börtönbüntetésének utolsó napját már nem cellatársai között, hanem a szabadulószobában tölti Eva Rezešová – írta a Blikk. A vagyonos szlovák nő jó magaviseletéért kilencéves börtönbüntetése helyett hat év után, kedden szabadulhat. 

Rezešová négy halálos áldozattal járó balesetet okozott 2012-ben, amikor BMW-jével, szervezetében alkohollal, a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladva rohant bele egy Fiat Puntóba az M3-ason. A vétlen autóban mindenki életét vesztette.

A most 41 éves kassai nő – az egykor második leggazdagabb szlováknak tartott, a kilencvenes években közlekedési miniszter Alexander Rezeš lánya – az elmúlt hat évben példamutató rabként viselkedett, a Gyorskocsi utcai börtön varrodájában dolgozott, pontosan követve a reggel hatkor induló napirendet. Ennek köszönhetően tavaly karácsonykor egy napra hazalátogathatott családjához.

Rezešová édesanyja és gyermekei folyamatosan tartották vele a kapcsolatot, minden beszélőn elmentek hozzá.

A Blikk szerint a szabad életében luxushoz szokott nő jól beilleszkedett, magyarul is megtanult, cellatársai nagyon megkedvelték.  Rezešová búcsúzóul apró ajándékokat is készített nekik.

 

Rovatok