Index Vakbarát Hírportál

Klasszikus autós üldözés volt a 44-esen

2018. augusztus 28., kedd 12:53

Egy férfi beült Battonyán egy autóba hétfőn, ami nem az övé volt, majd elhajtott vele. Az autó gazdája a rendőrségen jelezte a lopást, így a rendszerbe bekerült a rendszám. Ennek köszönhető, hogy fél nap múlva, amikor a tolvaj az autóval Szarvas felé hajtott a 44-esen, a Kardoson felállított VÉDA kamerák alatt áthajtva a rendszer jelzett.

A járőrök hamar utolérték az autót, „fény- és hangjelzést használva utasították a jármű vezetőjét, hogy húzódjon félre”. A férfi persze nem állt meg, gyorsított, menekülni kezdett. Szarvason nekiment egy teherautónak, de tovább tudott hajtani, a rendőrökkel a nyomában.

Békésszentandrásnál mellé hajtottak a rendőrök, megint felszólították, hogy álljon meg, de a férfi ehelyett a rendőrautó felé kormányozta az autót, neki is ment, viszont ennek következtében ő hajtott árokba, és borult fel.

A balesetben senki nem sérült meg, a rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, ellene a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A helyszínelést végző Orosházi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett miatt nyomoz, a Szarvasi Rendőrkapitányság pedig több közlekedési szabályszegés miatt kezdeményezett eljárást ellene.

Rovatok