Index Vakbarát Hírportál

Dúró Dóra kötelezővé tenné abortusz előtt a szívhang meghallgatását

2018. augusztus 29., szerda 14:00

Dúró Dóra határozati javaslatot nyújtott be arról, hogy terhességmegszakítás előtt kötelező legyen meghallgatni a magzat szívhangját. A Jobbikból kilépett politikus egy Kövér László-idézettel kezdte javaslatának általános indoklását: „Amennyiben a következő tíz-húsz évben az ország nem tudja kezelni a népességfogyást, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget." 

Az Atv.hu nemrég írt arról, hogy októberben a kormány pontosíthatja az abortusztörvényt. Dúró elismerte: sajtóinformációk sarkallták arra, hogy újra benyújtsa a javaslatot, amelyet lényegében ugyanezzel a tartalommal 2016-ban már beterjesztett – idézi az Azonnali.hu. Ha a kormánynak tetszik Dúró ötlete, akkor az a helyzet is előállhat, hogy a Fidesz egy ellenzéki javaslatot támogat, miközben Dúró új pártja, a Mi Hazánk Mozgalom kapcsán többször felmerült a Fidesszel való kollaboráció gyanúja. 

Dúró hozzátette, hogy javaslata szerint a terhesség megszakítása előtt a szívhang meghallgatása a kezelést végző orvos és az intézmény felelőssége lenne, annak elmaradása esetén nem vonnák felelősségre a várandós nőt. 

Rovatok