Index Vakbarát Hírportál

A közlekedési államtitkár meglátogatja a vonatot lefutó csigajelmezes aktivistákat

2018. augusztus 31., péntek 08:52

Egy videóüzenetben invitálta a Mátészalkaleaks csoport Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, hogy megbeszélhessék a Mátészalka és Debrecen közötti közlekedés botrányos lassúságáról, és annak fejlesztésének lehetőségeiről.

A csoport két feltételt szabott Mosóczinak. Az egyik, hogy

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) reagált a csoportnak, és ígéretet tettek, hogy az államtitkár szeptember 15-ig nem fog ráérni, de később, amikor amúgy is a térségben jár, szívesen leül a csoporttal beszélni, legkésőbb október végéig.

Mint nemrég mi is megírtuk, a létező komolyabb problémákat humorosan tálaló Mátészalkaleaks csoport legutóbbi akciója részeként, egyik tagjuk csigajelmezben lefutotta egy szakaszon a Debrecen és Mátészalka között közlekedő vonatot.

 

Az akciójuk bejárta szinte a teljes hazai sajtót, amivel arra a problémára akarták felhívni a figyelmet, hogy az említett vonalon a pálya botrányos állapota miatt 1 óra 49 perc alatt teszi meg a 78 kilométeres távot, egyes szakaszokon 20 kilométer per órás sebességgel repesztve. 

A vasútvonalat egyébként felújították volna a 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklusban, de mivel rosszul készítették elő, elmaradt a beruházás. A helyiek persze a maguk eszközeivel küzdöttek, és sikereket is értek el. A csoport szerint az elmúlt két évben, amióta az üggyel foglalkoznak: 

Rovatok