Index Vakbarát Hírportál

A közmédia szakértője szerint Angela Merkel új Soros-tervet akar végrehajtani

2018. szeptember 2., vasárnap 11:22

Kiszelly Zoltán politológus szerint Németországban változások érzékelhetők. A kormányzati "politológus" a köztévé vasárnap reggeli műsorában fejtette ki véleményét, amely az MTI alapján a következő: 

Németország ott tart, ahol 2010 előtt Magyarország. Akkor a magyar társadalomban úrrá lett a "kilátástalanság, a reménytelenség". Most a német társadalom is kilátástalannak látja helyzetét. 

Emellett Németországban gondot jelent a munkaerőhiány: nincs, aki a gyerekekkel foglalkozzon, nincs gyári munkás - mondta Kiszelly Zoltán, hozzátéve, hogy emiatt

Angela Merkel német kancellár egy "új Soros tervet" akar végrehajtani.

Ennek lényege, hogy a jelenleg Olaszországban lévő 600 ezer menedékkérőt visszaküldenék, de ugyanennyi embert hoznának be legálisan repülőn. Őket pedig kvóta alapján osztanák szét az európai országokban - fejtette ki a szakértő. 

Az ördögi Merkel-Soros-terv arról nem esett szó ezek szerint, hogy a magyar kormány milyen válaszokat ad az egyre súlyosabb hazai munkaerőhiányra, az olyan apróságokról már nem is beszélve, hogy Orbán Viktor új barátjának, Matteo Salvininek a kormánya egyértelműen kiáll az európai kvótarendszer mellett. A hírek szerint pedig Merkel azt a Manfred Webert jelöli Juncker helyére az Európai Bizottság következő néppárti vezetőjének, akiről Gulyás Gergely azt felelte, tökéletesen megfelel Magyarországnak. Már csak azért is mondta ezt a miniszter, mert Weber személyesen kampányolt egyéni választókerületében az áprilisi választások előtt. 

Nem ez az első eset, hogy Kiszelly Zoltán finoman szólva elragadtatja magát. Korábban arról beszélt egy kormánylapnak, hogy Hollandia azért támadja Magyarországot korrupcióval, mert Soros. 

Rovatok