Index Vakbarát Hírportál

Az összes ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

2018. szeptember 7., péntek 06:47

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán

írta meg péntek reggel a 24.hu. A nővérek felmondása a nyár folyamán, több hullámban történt, és mivel az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre, ezért szeptember végéig kellene a pótlásukról gondoskodni.

Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek.

Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt.

A főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mind a nyolc nővér beadta felmondását.

A lap megjegyzi, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra.

A 24.hu szerint az ajkai kórház sürgősségi osztályán is gondok vannak, miután annak főnővére is beadta a felmondást. Ezt egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap mint nap megtapasztalta

az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát. És megtapasztaltam az összefogás, a másokért való kiállás és az emberi tisztesség erejét.

Egy ideje már érlelődő döntését azzal indokolta, hogy nem akart „túlélésre játszó főnővér" lenni.

A lap a tömeges felmondással kapcsolatban kereste a kórházat is, de a főigazgató az intenzív osztályon kialakult helyzetre nem tért ki, csak a sürgősségiről távozó főnővérről küldte el a távozás tényét cáfoló válaszát.

Rovatok