Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes luxusrepülővel utazott Orbán, de ez még nem minden

2018. szeptember 24., hétfő 09:34

Egy magánrepülőgép és egy luxusjacht útját követte szerte Európában az Átlátszó a nyáron. Nem meglepő, de eközben a magyar kormányzat és holdudvara különböző szereplőire bukkantak.

Az osztrák lajstromszámú magánrepülő egy Bombardier Global 6000 típusú luxus-magánrepülőgép. A gépről a lap azt írja, hogy 2018. március végén vadonatúj állapotban érkezett a cég montreali gyárából Bécsbe. A gép azóta az osztrák léginyilvántartásban szerepel OE-LEM lajstromszámmal.

Tulajdonosa nem ismert, az üzembentartója pedig az International Jet Management GmbH, egy erre szakosodott osztrák cég. Az International Jet Management GmbH volt az üzembentartója annak a kisebb, 3 milliárd forintos, OE-IKZ lajstromszámú magánrepülőnek is, amellyel 2018 januárjában a Célpont és a Zoom fotózta le Mészáros Lőrincet.

Hiába az osztrák üzemeltető és lajtsromszám,

Az OE-LEM luxusrepülő szinte állandóan a budapesti repülőtéren parkol. Innen indul, és ide érkezik, csak nagyon ritkán megy ki Bécsbe, ahova elvileg tartozik.

Az elmúlt hónapokban ráadásul többször repült Ferihegyről éppen oda, ahol a Lady Mrd luxusjacht tartózkodott a kérdéses időpontban, de más érdekes utakat is talált a lap.

A Bombardier Global 6000 egy nagyon drága business jet. Új ára 60 millió amerikai dollár, vagyis körülbelül 17 milliárd forint – jegyzi meg az Átlátszó.

Orbán Viktor július 25-én ezzel a luxusrepülővel utazott Bulgáriába a Videoton–Ludogorec BL-meccsre. A meccs 0-0 lett, és az OE-LEM nemsokkal éjfél előtt ért vissza Ferihegyre a magyar miniszterelnökkel. A lap lefotózta, ahogy Orbán Viktor kiszállt a magánrepülőből a Ludogorec menedzsmentjétől kapott ajándéktasakkal a kezében.

A gépnek azonban nem a Ludogorec–Videoton meccs volt az egyetlen focival kapcsolatos útja:

Az Átlátszó kutatása akkor vált igazán izgalmassá, amikor összevetették egymással a repülő és egy luxusjacht útját. Utóbbit egy 2015-ben épült Benetti Crystal 140 típusú jacht, amelynek hosszúsága 42, a szélessége 9 méter. A hajó 5 kabinjában 10 vendég fér el, és az utasok kényelmét 7 fős legénység szolgálja. A háromszintes luxusjacht legfelső, úgynevezett „napozó” részén jacuzzi és medence is a vendégek rendelkezésére áll. A hajónak Lady Mrd a neve. 

A hivatalos hajózási és repülési nyilvántartásokból származó adatok szerint a magánrepülő többször ment Budapestről éppen oda, ahol a luxusjacht is tartózkodott éppen akkor.

Ezek a kapcsolódási pontok általában kedvelt nyaralóhelyeken, Olaszországban és Horvátországban voltak. Többek között Bari, Split, Pula, Rijeka és Velence voltak azok a városok, ahol ugyanakkor volt jelen a Lady Mrd és az OE-LEM is. De előfordult az is, hogy mindkét luxusjármű ugyanakkor volt a montenegrói Tivatban, ahol egy exkluzív jachtkikötő várja a szupergazdagokat.

Augusztus 17-én a Lady Mrd luxusjacht Horvátországban volt, Opatijából ment Rijekába. Az Átlátszónak sikerült drónvideót készítene az érkezéséről és utasairól is. A videón szereplő utasok:

Egy nappal azután, hogy lefotózták a luxusjachton Homolya Róbertet, Szíjj Lászlót és Kovács Ernőt, az OE-LEM lajtsromjelű magánrepülő felszállt Ferihegyről. Kiment Rijekába, ott volt egy órát, majd hazajött Budapestre.

Az OE-LEM lajstromjelű magánrepülő az elmúlt hónapokban Horvátországon kívül járt Lisszabonban, Krétán, Máltán, Milánóban, Münchenben, Prágában, Szicíliában, és Portugália legdélebbi városában, Faróban is.

Az egész sztori nagyon érdekes, úgyhogy aki a részletekre és a képekre, videóra kíváncsi, mindenképpen látogasson el az Átlátszóra

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rejtélyes luxusrepülővel utazott Orbán, de ez még nem minden

Az Átlátszó egy magánrepülő és egy luxusjacht útját követte a nyáron. Meglepő eredménnyel.

3668 · Sep 24, 2018 09:34am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok