Index Vakbarát Hírportál

10 mondat a politikába visszatérni készülő Demszky Gábortól

2018. szeptember 25., kedd 13:13

Demszky Gábor gondolkodik a nagy visszatérésén, ha lesznek támogatói, újból elindul a főpolgármesterségért is – derült ki a 24.hu interjújából. Az interjún óriási formában van Demszky, érdemes elolvasni az egészet, de kigyűjtöttünk kedvcsinálónak pár idézetet, a kurvaanyázástól a csajozásig.

Demszky az anyagi helyzetéről:

Azért nem panaszkodom, lényegében megélek a nyugdíjamból. Persze jobban megélnék, ha hagynának tanítani, pénzt keresni Magyarországon.

Arról, hogy miért nem oktat a CEU-n:

Azt gondolják, amit én mondanék, más is el tudja mondani. Pedig az én történetem, akár rendszerváltásról, akár urbanisztikáról beszélek, személyesebb, hiszen nem analitikus vagyok, hanem maga az aktor, a cselekvő, a tettek embere.

Arról, hogy mit kell csinálni a választáson:

Meg kell ölni a fenevadat!

Arról, hogy mit kell csinálni (úgy általában):

Illegitim a rendszer, következésképpen én állampolgárként kijelenthetem: nem kell betartani a szabályait.

Az internetes újságírásról, blogolásról:

Az semmit sem ér. A papír, az ér el mindenkihez. Csomóan nem olvasnak netet, én hozzájuk is szólni akarok.

Kommunikációs tippek, trükkök az ellenzéknek:

Ha Orbán azt mondja, hogy mocskos migránsok, mi azt mondjuk, nem, a kurva anyádat, félre a migránsozással, nekünk Európa a fontos!

A kormánysajtó munkatársainak ölelgetéséről:

Kiváló módszer, ezt használom, ha valaki nem hajlandó leszállni rólam. Egy másik szemétláda ugyanilyen agresszíven támadott meg, őt egész szorosan magamhoz öleltem, és mondtam neki, hogy „te, én annyira szeretlek és úgy szeretem a kérdéseidet”. Szegénynek a mellemig ért a feje, sőt, a mellemhez ért a feje, és úgy lehetetlen interjúzni.

A csábításról:

A nők nagyobb része, már azok, akik hajlandóságot mutatnak az ismerkedésre, hiperérzékenyek az érintésre. Nekem pedig van egy speciális vállfogásom. És ez elég. Még puszi sem kell. És akkor minden megtörténhet.

A négyes metrót érintő OLAF-jelentésről:

Baromság. A fővárosi cégekből, beruházásokból, ha agyonütnek se tudok példát hozni lopásra.

Az ellenzék sztárjairól:

Gyurcsány is ikon, én is ikon vagyok, mindketten egy-egy korszakot képviselünk, nincs egoproblémánk, hogy ki a nagyobb. Kevesen maradtunk olyanok, akik tudnak szavazatot hozni, Gyurcsány ilyen, én még inkább, és az SZDSZ-ben Kuncze volt még ilyen. Kuncze, az igen! Kedves, humoros mackó.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Rovatok