Index Vakbarát Hírportál

Lázár sajtósa azt kérte a helyi fideszesektől, ne beszéljenek pozitívumokról, még úgy tűnhet, működik a város nélkülük

2018. szeptember 28., péntek 10:29

Egy Lázár János sajtósa által írt belső levél került ki a Vásárhelyiek a változásért Facebook-csoportba, amit a 444.hu vett észre. Ebben az augusztusban kelt levélben Göbl Vilmos arra kéri a helyi fideszeseket, hogy ne nyilatkozgassanak pozitív témákban a sajtónak, mert még úgy tűnhet, jól működik a város. (Márki-Zay Péter vezetésével – a szerk.)

ARRA SZERETNÉK MINDENKIT KÉRNI, HOGY A MÖGÖTTÜNK LÉVŐHÖZ HASONLÓAN, AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ EGY HÉTBEN SE NYILATKOZZATOK A SAJTÓNAK POZITÍV TÉMÁKBAN SEM. SAJNOS TÖBB VISSZAJELZÉS ÉS BESZÉLGETÉS ALAPJÁN FENNÁLL A VESZÉLYE ANNAK, HOGY AZ OLVASÓK, NÉZŐK, HALLGATÓK A POZITÍV TÉMÁK ALAPJÁN ÚGY ÉRZIK, MEGY, MŰKÖDIK A VÁROS. EZT PEDIG NEM SZERETNÉNK. KÉRLEK GYŰJTSÉTEK A NEGATÍVUMOKAT, AMELYEKKEL A SAJTÓBAN TUDUNK MAJD CSATÁKAT INDÍTANI!

– írta Lázár sajtósa, aki nyolc éven át volt az önkormányzat sajtósa, 2014-ig.

Göbl maga is megszólal a Facebook-poszt alatt kommentben. A levélben elismeri, hogy a levelet ő írta, de kiegészíti néhány dologgal. Azt írja, saját nevében és felelősségére írta a privát emailjéről, és „NEM Lázár János, NEM Orbán Viktor, NEM Kubatov Gábor, vagy a Fidesz bármely másik politikusa kérésére, utasítására vagy javaslatára". Csak azért írta a tanácsot, mert képviselők, akikkel korábban együtt dolgozott, megkeresték, hogy az a kommunikáció, amit korábban kitaláltak, ami a város fejlődésére, beruházásokra koncentrál, nem működik már.

Kiemeli: a levélben azt javasolja, hogy a képviselők ne nyilatkozzanak, amivel a polgármestert munkáját inkább segítik, hiszen csak örülhet, ha a fideszesek nem nyilatkoznak.

A levélben azt javaslom a fideszes képviselőknek, hogy ne folytassák a pozitív, fejlesztésekre fókuszáló nyilatkozatokat, mert ezzel azt a látszatot keltik, hogy a város fejlődik. MI EZEN A MEGLEPŐ? A városban SEMMI NEM TÖRTÉNIK! CSAK A POLITIKAI HAZUGSÁGOK és A LEGALJASABB LEJÁRATÁS folyik, erre jó példa ennek a levélnek a kiszivárogtatása is.

– írja, majd azzal folytatja:

Vagy talán azt kellett volna javasolnom, hogy HAZUDJÁK AZT, HOGY MINDEN SZÉP ÉS JÓ? És segítsék annak a polgármesternek a munkáját, akinek a tevékenysége SEMMI MÁSRA nem terjed ki, csak az ő lejáratásukra?

Hozzáteszi, ez a kiszivárgás is azt mutatja, milyen aljas módszerekkel dolgoznak Márki-Zayék, hiszen a címzettek között csak fideszes képviselők vannak, biztosan feltörték a levelezést.

Rovatok