Index Vakbarát Hírportál

Tiszafüreden egyetlen felújított önkormányzati lakás van, és azt pont a fideszes polgármester családja kapta meg

2018. október 3., szerda 22:20

Elismerte Tiszafüred fideszes polgármestere, hogy az ő családja kapta meg a település egyetlen felújított önkormányzati bérlakását, írja a 444. A lap azután járt utána az ügynek, hogy az Átlátszó írt a lakáskiutalásról. Ezután az önkormányzatban ülő, független képviselő, Spisák György, a város korábbi jegyzője érdeklődött a képviselő-testületben arról, hogy mi is történt pontosan.

Ujvári Imre polgármester szerint azért volt szükség a lakás kiutalására, mert a szülei és a súlyosan beteg, ellátásra szoruló nagymamája eddig a Nemzeti Értékkezelőtől visszabérelt házban laktak, de azt nyáron életveszélyessé nyilvánították a lerobbant műszaki állapota miatt, és felszólították őket, hogy költözzenek ki. Így kaphatták meg a bérlakást.

Az ülésen kiderült az is, hogy 34-en vannak az önkormányzati bérlakásra várók listáján, őket előzték meg a polgármester rokonai.

A polgármester szerint ez a szám téves, mivel a listán még olyanok is szerepelnek, akik már elköltöztek, vagy időközben megoldódott a lakhatásuk, csak a kérelmüket elfelejtették visszavonni.

A polgármester ezután arra figyelmeztette a kérdéseket feltevő képviselőt, hogy a családját hagyja ki a „gyűlöletkampányból, amit ellene folytat”. Spisák szerint a polgármester maga keverte bele az ügybe a családját akkor, amikor kiutalt nekik egy önkormányzati lakást.

Az érdeklődés hatására kiderült az is, hogy nemcsak a polgármester szülei és nagymamája, hanem a nagybátyja és a keresztanyja is kapott korábban önkormányzati bérlakást.

Rovatok